Jerma za mlade avanturiste

MLADI SU ZAKON

Omladinski volonterski projekat “Jerma za mlade avanturiste” sprovodi neformalna grupa “Avanturistička mreža Pirot” uz podršku Resurs Centra “Proaktiv – Niš” u okviru programa “Mladi su zakon – Ministarstvo omladine i sporta”. Ovaj projekat deo je većeg projekta „Jerma za avanturiste“ kojim će se ovaj prostor urediti za avanturističke i outdoor aktivnosti. Misija grupe avanturista jeste pokrenuti povratak prirodi kroz avanturizam i outdoor aktivnosti, pokrenuti mlade da se aktiviraju i stvore sebi bolje i kvalitetnije uslove za život i provođenje slobodnog vremena.

Ciljevi projekta jesu istraživanje reke Jerme, promocija njenih prirodnih i kulturnih vrednosti; umrežavanje mladih i zajedničko kreiranje i obeležavanje staza za pešačenje u selu Sukovo i Vlasi, promocija outdoor sportova, omladinskog, eko i avanturizma.

Nakon održanih prezentacija u Pirotu, projektu se priključilo 10 volontera iz Pirota koji su sa članovima Avanturističke mreže u periodu od 28. aprila do 02.maja obeležili dve pešačke – planinarske staze u selu Sukovu i Vlasi. Volonteri su učestvovali u radionicama planinarenja, planinskog trčanja, penjanja, eko radionicama i radionici slackline-a. Volonteri su naučili kako se markiraju staze, čitaju topografske karte, ucrtavaju staze i štiti priroda. Umrežavanje, druženje, upoznavanje sa novim outdoor sportovima u kanjonu Jerme, privuklo je srednjoškolce, studente i volontere različitog uzrasta da se slože oko ideje “Jerma za mlade avanturiste” i doprinesu promeni.

Projekat promoviše „značaj promene“ kao vrlo bitnu stvar koju volonteri na ovom projektu treba da shvate i da nauče da svojim ličnim angažovanjem možemo promeniti i poboljšati svet oko sebe.

Wake up.

kick ass.
repeat.

gradient-divider

follow us on

where we are

show on map

© . KANOPUS & BANJANAC.
POWERED BY MAKALU. ALL RIGHTS RESERVED.