are you in?

avanturistkinje

We are

stronger

together!

Avanturistkinje –

Adventurous women

Projekat “Avanturistkinje” obuhvata osnaživanje, podršku i motivisanje žena i devojčica da slobodno izraze svoje interese iz oblasti putovanja, outdoor sportova, istraživanja i rada u oblasti avanturizma i “avanturističkog” načina života. Predstavljanjem uspešnih priča poznatih i manje poznatih žena iz Srbije, želimo da motivišemo javnost, a posebno žensku populaciju da pokrenu promenu i posvete se svojim interesovanjima.

help us move mountains
for women around

the world!

Naš cilj je povezati avanturistkinje, sportistkinje, istraživačice, putnice sa ženama koje ova tema interesuje, na početku su bavljenja nekom od ovih aktivnosti ili im je potreban savet. Motivisanje uspešnih avanturistkinja da podele svoja iskustva, primer je solidarnosti, ženske povezanosti i stvaranja poverenja kod učesnica na projektu koje će ova grupa podržati i usmeriti u pravom smeru ka razvoju svojih interesa.

adventurous programs

Avanturističke aktivnosti kao što su pešačenje, planinarenje, trčanje, rock climbing, joga i svakodnevni treninzi trebalo bi da čine deo života svake žene koja vodi računa o svom fizičkom i psihičkom zdravlju. Putovanje je najbolji način za učenje i duhovni rast, upoznavanje drugih kultura i različitosti, sticanje samopouzdanja i pogled van okvira koje nam društvo nameće. Nažalost neretko se može primetiti nejednaka zastupljenost žena u pojedinim outdoor sportovima, poteškoće tokom treniranja, nedovoljno zastupljenost u javnosti, neprijatnosti tokom putovanja, naročito kod žena koje same putuju, neodobravanje okoline “avanturističkog načina života”, nedovoljna zastupljenost žena na rukovodećim pozicijama u avanturističkim organizacijama i outdoor sportskim klubovima, samo su neki od izazova sa kojima se pojedine žene danas suočavaju.

Cilj projekta jeste predstaviti i značajne rezultate žena iz Srbije iz ovih oblasti kroz istoriju, ali posebno u sadašnjem vremenu. Teorijskim i terenskim istraživanjima, ali i anketiranjem, intervjuisanjem stvaramo bazu neobičnih priča “običnih” žena koje svakodnevno pomeraju svoje granice. U bazi će se naći priče žena koje su okrenute avanturističkom načinu života, putuju i istražuju, bave se nekom od outdoor aktivnosti, planinare, trče ili svakodnevno vredno treniraju, prenose svoja pozitivna iskustva na okolinu i pokreću promene. Puno je pozitivnih primera i uspeha koje bi javnost trebalo da upozna, a mnogi se možda i prepoznaju i pokrenu na promenu. Ukoliko ove motivišuće priče pokrenu barem jednu osobu da se posveti sebi, svom fizičkom i duhovnom razvoju, naš projekat je uspeo.

Vaše #avanturistkinje!

avanturistkinje

adventurous women

Ambasadorke koje će svoje priče i iskustva podeliti s javnošću i koje će odgovoriti na sva pitanja zainteresovanih žena ili ih pozvati na treninge su:
1. Nevena Rajković (Kruševac) – planinska trkačica – pobednica skyrunning lige Srbije 2016
2. Ksenija Bubenjević (Beograd)- Iron Woman
3. Jelena Jakovljević (Beograd) – alpinistkinja i friklajmberka
4. Višnja Stanić (Novi Sad) – joga instruktorka
5. Jelena Todorović (Pirot) – organizatorka avanturističkih programa i outdoor takmičenja

Wake up.

kick ass.
repeat.

gradient-divider

follow us on

where we are

show on map

© . KANOPUS & BANJANAC.
POWERED BY MAKALU. ALL RIGHTS RESERVED.