avantura

Mi vam nudimo…

…avanturu, nezaboravne doživljaje i trenutke za pamćenje. Pronađite izvor čiste energije, vratite se svojoj pravoj prirodi, budite slobodni, istražujte, promenite vaše životne navike i probudite avanturistički duh u sebi.

Očekuje Vas netaknuta priroda, čiste planinske reke, nepredvidivi vrhovi i vazduh koji se diše punim plućima.

Vašem telu je potrebno kretanje, a vaša duša žudi da upozna tradiciju i kulturu, da oseti slobodu, promenu, obilje, mir, tišinu i sklad.

To je ono što zaslužujete. I to je ono što priroda može da Vam pruži.

Kosmos kaže MOŽE i zato je vreme da krenemo!

Park Prirode Stara planina, divlja lepotica jugoistoka Srbije, predstavlja jedinstven spoj prirodnih lepota, bogate tradicije i kulture. U avanturi na Staroj planini očekuju Vas čudesni vrhovi Kopren, Tri čuke… nepregledni pašnjaci Vrtiboga, prašume Arbinja, vodopadi „Tri kladenca“, „Tupavica“… pećine i klisure Rosomačke reke i Visočice. Boravak u staroplaninskom, kamenom selu Gostuša vratiće vas kroz vreme, pokazati bogatu tradiciju i iskonski život naših predaka. Uživajući u tradicionalnim specijalitetima ovog kraja ponovo ćete osetiti ukus prirode i videti ljubav utkanu u ćilime. Spavajte pod zvezdama, u seoskim domaćinstvima i jednom od najboljih planinarskih domova u Srbiji, u selu Dojkinci.

Kanjon reke Jerme, čuva netaknuto i neotkriveno bogatstvo na granici sa Bugarskom. Pred vama će se otvoriti nepoznati svet ekstremne Greben planine i divlje pećine Vetrena Dupka. U potrazi za mirom i spokojem, vodimo Vas u šetnju kroz kanjon reke Jerme i neverovatne šume Vlaške planine, kao i u obilazak duhovnih vrela ovog kraja – Sukovskog i Poganovskog manastira. Autentična arhitektura pod zaštitom je UNESCO-a, a čuvari etno i seoskog načina života u skladu sa prirodom su malobrojni stanovnici sela – muzeja na otvorenom.

Prvi OUTDOOR FEST u kanjonu Jerme!

16-20. avgust 2017.

Novi izazov za avanturiste #jerma4adventurers

hiking & biking tours, rock climbing fest, trail running, wild caving,

yoga & meditation, slackline …

Prijava: april-jul

PROJEKAT „JERMA ZA AVANTURISTE“

Zajedno stvaramo novu eko outdoor destinaciju – nove pešačke i eko staze, smerove za penjanje i kreativne avanture.

Kontakt:

Avanturistička mreža

Belopalanačka bb, Niš, Srbija

Tel: +381 62 237 687

Veb sajt: www.neat-serbia.com

E-mail: info@neat-serbia.com

Facebook page: @neat.serbia

Wake up.

kick ass.
repeat.

gradient-divider

follow us on

where we are

show on map

© . KANOPUS & BANJANAC.
POWERED BY MAKALU. ALL RIGHTS RESERVED.