LOKACIJA:

kanjon reke

Jerme

It’s the Time

let’s.
do it.

Specijalni rezervat prirode „Jerma“ nalazi se u jugoistočnoj Srbiji i obuhvata masive Grebena i Vlaške planine. Prostire se na teritoriji opštine Pirot, Dimitrovgrad i Babušnica. Reka Jerma (72 km) spaja dve države, izvire u Srbiji, prolazi kroz Bugarsku i opet se vraća u Srbiju formirajući impozantni kanjon u kome se održava festival.

Rezervat čini jedinstven kompleks dolina i krečnjačkih klisura sa impozantnim liticama, sa prisustvom velikog broja endemičnih, retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Lepoti i atraktivnosti ovog područja doprinose kulturno, etnološko i istorijsko nasleđe (Sukovski, Poganovski manastir)

Festival se organizuje u najatraktivnijem području rezervata, od sela Vlasi do sela Trnski Odorovci, kao i na okolnim planinama. Do kanjona možete doći iz pravca Pirota i Dimitrovgrada, na isključenju za selo Sukovo, odakle se put nastavlja ka Zvonačkoj banji.

nađite nas

Smeštaj

Kamp prostor

Spavajte u smeštaju od million zvezdica pored reke Jerme. Na raspolaganju vam je kamp prostor u selu Trnski Odorovci, pored obale reke Jerme, sa pogledom na okolne vrhove. Potrebno je da ste učesnik festivala, da imate vašu opremu (šator, podlošku, vreću) i dobićete vaš prostor pod zvezdama. U blizini kampa nalazi se izvor pijaće vode, kupanje u reci, a potrudićemo se da obezbedimo i mogućnost korišćenja električne energije. Koriščenje kampa nalazi se u okviru vašeg paketa za učešće na festivalu, uključujući i penjački fest.

Ukoliko se odlučite za smeštaj u seoskim domaćinstvima, na raspolaganju su vam domaćinstva u selu Sukovo (10m od kampa), Poganovo (4 km od kampa), Trnski Odorovci (selo u kome se nalazi i kamp), Zvonačka banja (4 km od kampa) i u okolini. Hotelski smeštaj možete pronaći u okolnim gradovima, Pirot i Dimitrovgrad.

Informacije o smeštaju u seoskim etno domaćinstvima

Sportsko turistički centar Dimitrovgrad: http://www.udimitrovgradu.rs/turizam/gde-odsesti/283-smestaj-na-selu

Turistička organizacija Pirota: https://www.topirot.com/smestaj-selo

Turistička organizacija Babušnice: tobabusnica@gmail.com

Ishrana

Na samo kilometar od kampa nalaze se dva restorana, a domaću hranu možete kupiti i od domaćina koji će tih dana izložiti svoje proizvode i specijalitete karakteristične za ove krajeve na štandovima u blizini kampa (pirotski kačkavalj, staroplaninski sir, peglana kobasica, sušenica, vurda ili možda sarmice u vinovom listu, ne zaboravite da probate i domaće sokove ili rakiju).

Bezbednost

Sve aktivnosti u okviru festivala izvode licencirani vodiči, instruktori i treneri. Na festivalu će biti dežurna i ekipa Gorske službe spasavanja Srbije, kao i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Nadamo se da će imati što manje posla.

 

Rezervišite slobodne dane, prijavite se i postanite deo avanturističke mreže.

Više informacija na mail: adventure@neat-serbia.com

Tel: +381 62 237 687

 

* * * Festival organizuje Avanturistička mreža u saradnji i uz podršku SK “Tribe”, JP Srbija Šume, Specijalnog rezervata prirode “Jerma” Turističke organizacije Pirota, Sportsko turističkog centra Dimitrovgrad, Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Turističke organizacije Srbije. * * *

follow us on

where we are

show on map

© . KANOPUS & BANJANAC.
POWERED BY MAKALU. ALL RIGHTS RESERVED.