LOKACIJA:

kanjon reke

Jerme

Blizina gradskih centara:

– Pirot – 22 km

– Dimitrovgrad – 23 km

– Niš – 92 km

– Beograd – 330 km

– Sofija – 82 km

– Plovdiv – 220 km

let’s.
do it.

Specijalni rezervat prirode „Jerma“ nalazi se u jugoistočnoj Srbiji i obuhvata masive Grebena i Vlaške planine. Prostire se na teritoriji opštine Pirot, Dimitrovgrad i Babušnica. Reka Jerma (72 km) spaja dve države, izvire u Srbiji, prolazi kroz Bugarsku i opet se vraća u Srbiju formirajući impozantni kanjon u kome se održava festival.

Rezervat čini jedinstven kompleks dolina i krečnjačkih klisura sa impozantnim liticama, uz prisustvo velikog broja endemičnih, retkih i ugroženih biljnih i životinjskih vrsta. Lepoti i atraktivnosti ovog područja doprinose kulturno, etnološko i istorijsko nasleđe (Sukovski, Poganovski manastir, sela – muzeji na otvorenom, lokalni specijaliteti sa zaštićenim geografskim poreklom.

Festival se organizuje u najatraktivnijem području rezervata, od sela Vlasi do Zvonačke banje, kao i na okolnim planinama. Do kanjona možete doći iz pravca Pirota i Dimitrovgrada, na isključenju za selo Sukovo, odakle se put nastavlja ka Zvonačkoj banji, kao i iz pravca Babušnice.

Baza festivala i kamp prostor nalaze se u osnovnoj školi u selu Trnski Odorovci.

nađite nas

Smeštaj

Kamp prostor

Spavajte u smeštaju od million zvezdica. Na raspolaganju vam je kamp prostor u dvorištu Osnovne škole selu Trnski Odorovci, sa pogledom na okolne vrhove. Potrebno je da ste učesnik festivala, da imate vašu opremu (šator, podlošku, vreću) i dobićete vaš prostor pod zvezdama. U okviru kampa nalazi se izvor pijaće vode, improvizovana tuš kabina, priključci električne energije, poljski wc. Minimalni uslovi za maksimalno uživanje. Koriščenje kampa nalazi se u okviru vašeg paketa za učešće na festivalu.

 

Informacije o smeštaju u seoskim etno domaćinstvima

Ukoliko se odlučite za smeštaj u seoskim domaćinstvima, na raspolaganju su vam domaćinstva u selu Sukovo (10m od kampa), Poganovo (4 km od kampa), Trnski Odorovci (selo u kome se nalazi i kamp), Zvonačka banja (4 km od kampa) i u okolini. Hotelski smeštaj možete pronaći u okolnim gradovima, Pirot i Dimitrovgrad.

Sportsko turistički centar Dimitrovgrad: http://www.udimitrovgradu.rs/turizam/gde-odsesti/283-smestaj-na-selu

Turistička organizacija Pirota: https://www.topirot.com/smestaj-selo

Turistička organizacija Babušnice: tobabusnica@gmail.com

Ishrana

Na oko 2 km od kampa nalaze se dva restorana, lokalna prodavnica, a domaću hranu možete kupiti i od domaćina koji će tih dana izložiti svoje proizvode i specijalitete karakteristične za ove krajeve na Outdoor pijaci (pirotski kačkavalj, staroplaninski sir, peglana kobasica, sušenica, vurda ili možda sarmice u vinovom listu, ne zaboravite da probate i domaće sokove ili rakiju).

Bezbednost

Sve aktivnosti u okviru festivala izvode licencirani vodiči, instruktori i treneri. Na festivalu će biti dežurna i ekipa Gorske službe spasavanja Srbije, kao i ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Svaki učesnik pri registraciji potpisuje izjavu o učešću na sopstvenu odgovornost (za učesnike mladje od 18 godina izjavu odgovornosti potpisuju roditelji ili staratelji).

 

Rezervišite slobodne dane, prijavite se i postanite deo avanturističke mreže kao učesnik/ca, volonter/ka ili prijatelj manifestacije. 

Kontakt:

E-mail: adventure@neat-serbia.com

Tel: +381 62 237 687

 

* * * Festival organizuje udruženje Avanturistička mreža u saradnji i uz podršku JP Srbija Šume, Specijalnog rezervata prirode “Jerma”, Turističke organizacije Pirota, JP Sportsko turističkog centra Dimitrovgrad. * * *

follow us on

where we are

show on map

© . KANOPUS & BANJANAC.
POWERED BY MAKALU. ALL RIGHTS RESERVED.