Nemanja Milosavljević

Zamislite savršenu biografuju za koordinatora speleo aktivnosti! Nemanjina biografija je još bolja od toga, jer svoje znanje iz speleologije i visokogorstva dopunjuje formalnim obrazovanjem koje je stekao na sa Arhitektonskom, Pravoslavno – Bogoslovskom i Fakultetu za sport i turizam.

Nemanja je instruktor speleologije i speleo-spasilac sa mnogo organizovanih speleo ekspedicija, obuka za speleologe i istraživačkih akcija. Ima završene kurseve iz oblasti speleologije, alpinizma, ronjenja i letenja paraglajderom, obuke za planinarskog vodiča 2. i 3. kategorije, kao i brojne obuke za spasavanje. Organizator je i vođa brojnih visokogorskih ekspedicija i akcija: ’’Ararat – Damavand’’ – 2014, ’’Кazbeg – Elbrus’’ – 2015, ’’Atlas’’ – 2016, ’’Damavand’’ – 2018 itd…) Nosilac je priznanja – Sportista nacionalnog razreda u kategoriji visokogorstva za 2014, 2015. i 2018. godinu.

Od 2014. godine je predsednik Komisije za speleologiju Planinarskog saveza Srbije, a u isto vreme vodi PSK “Dvig” iz Vladičinog Hana. Član je Gorske službe spasavanja Srbije od 2014. god. i član Okružnog štaba za vanredne situacije od 2018. godine.

Koordinator je grupe za speleologiju u okviru II Avanturističkog Outdoor festivala “Jerma” i veliki poznavalac pećine Vetrena Dupka.