Vuk Rokvić

Vuk je penjač, trkač i avanturista koga ćete najčešće videti kako uživa u druženju sa decom na veštačkoj ili prirodnoj steni i pomaže im da napreduju u treninzima sportskog penjanja. Penjanjem je počeo da se bavi iz hobija, a kasnije je to postalo njegovo osnovno životno zanimanje.

Treninge sportskog penjanja drži od 2012 godine, a od 2016. je operativni trener sportskog penjanja. U radu sa decom i odraslima, ostvario je zapažene rezultate na takmičenjima u Srbiji i inostranstvu. Učestvovao je u mnogim dečijim kampovima, sportsko – rekreativnim događajima i avanturama, kao trener i koordinator penjačkih radionica. U sportskom penjanju ima popetih preko 200 smerova do ocene 8+/9- (UIAA). Završio je letnji i zimski alpinistički tečaj.

Vuk je jedan od prvih avanturista koji je prepoznao potencijale kanjona reke Jerme za penjanje i poverovao u ideju o stvaranju eko – avanturističke destinacije za zaljubljenike u prirodu. Radio je na istraživanju i opremanju penjačkih smerova na penjalištu kod Poganovskog manastira i bio koordinator penjačkih radionica na prvom avanturističkom festivalu 2017.god.

Ukoliko nije na treningu sa decom verovatno se priprema za neku od narednih trkačkih avantura i pustolovina na planinama u Srbiji i regionu.