Nemanja Čizmić

Ćizmić, prezime koje se vezuje za mnoge outdoor sportove i aktivnosti u prirodi. On je: penjač, trail trkač, slacklajner, instruktor sportskog penjanja, trener, organizator događaja… Po zanimanju je Web Developer.

Nemanja je u svetu outdoor-a od 2000. god. Ispenjao je preko 1300 sportsko penjačkih – alpinističkih smerova na teritoriji Evrope i Azije i uređivač je smerova za penjanje na prirodnoj steni. Višestruki je prvak Srbije u disciplini “brzinsko penjanje“, “težinsko penjanje“ i “bouldering“. Učestvovao je na više od 50 planinskih trka i na mnogobrojnim republičkim akcijama i usponima. Ima preko 150 osvojenih medalja, trofeja, pehara i diploma iz oblasti sporta. U 2018. godini stekao je status Zaslužnog sportiste Republike Srbije.

Osim što je ostvario zapažene rezultate kao sportista, Nemanja je odličan vođa i organizator raznih događaja iz oblasti outdoor-a.

Osnivač je i predsednik Sportskog kluba “Tribe” koji je osnovao 2008. god. Klub trenutno broji preko 150 članova sa preko 400 osvojenih medalja i nekoliko kategorisanih vrhunskih sportista. Zajedno sa projektnim timom kluba organizovao je preko 100 promotivnih manifestacija, demonstracija, radionica penjanja, takmičenja, trka i akcija.

Nemanja je i vođa projekta, čuvenog serijala “Tribe Trails – avanturističke trke sa preprekama”, koja se šest godina za redom održava u SRP “Jelašnička klisura”.

Ukoliko vas zanima neka od sledećih disciplina, znate kome da se obratite za: penjanje, slackline, highline, longboard, planinarenje, alpinizam, trail trčanje, joga, rope swings, mtb, zip line, snowboard…